Apothekers voor Oekraïne: inzamelactie

woensdag 02 maart 2022
Terug naar overzicht

De voorbije dagen hebben wij allemaal verschrikkelijke berichten, foto's en filmpjes vanuit Oekraïne gezien. Mensen worden geconfronteerd met onmenselijkheden en worden gedwongen om te schuilen voor hun leven. Zij zitten vast in metrostations die nu dienst doen als bunker, en kampen met bevoorradingsproblemen – van voedsel tot verzorgingsproducten en medicatie.


Vanuit onze beroepsvereniging en onze sector willen wij ons bescheiden steentje bijdragen om de Oekraïners te helpen. Wij doen een oproep naar al onze Limburgse leden om medische en verplegende hulpmiddelen (kompressen, verbanden, pleisters, ontsmettingsmiddel...) en hygiëneproducten (tandpasta, shampoo...) in te zamelen en te doneren aan Oekraïne.

 

Wat is er concreet nodig?

De ambassade van Oekraïne in ons land heeft een oproep gelanceerd waarin zij een aantal prioritaire noden kenbaar maken, waaronder medische bevoorrading. Concreet gaat het om de volgende middelen:

› Handgel

› Ontsmettingsmiddel

› Gaasverbanden, verschillende groottes, steriel/niet-steriel

› Medische mondmaskers

› Medische latex handschoenen

› Hydrogelverband tegen brandwonden

 

Heb jij één of meer van deze zaken op voorraad in jouw apotheek en wil jij deze graag doneren aan de Oekraïense bevolking? Dan zorgen wij voor de ophaling & aflevering van het materiaal.

 

 

Hoe verloopt de inzameling?

1. Vul het inschrijfformulier in: daar kan je jouw deelname bevestigen en aangeven welke middelen (met hoeveelheid) jouw apotheek aanlevert.

2. Je kan het materiaal op twee manieren aan ons bezorgen:

Via onze collega's van Febelco: je kan de spullen die je wil doneren meegeven met hun chauffeur. Gelieve het materiaal in kartonnen dozen te steken en duidelijk te adresseren (KLAV-OEKRAINE). Zo gaat er zeker niets verloren.

Door jouw ingezamelde spullen naar KLAV te brengen (Ilgatlaan 5, Hasselt): wij zijn elke werkdag tussen 10u en 15u bereikbaar om giften aan te nemen.

Je kan hulpmiddelen doneren tot en met woensdag 9 maart.

3. Wij zorgen ervoor dat al het ingezamelde materiaal zo snel mogelijk aan de Oekraïense vertegenwoordigers in Brussel wordt overgedragen, zodat zij het rechtstreeks aan de bevolking ter plaatse kunnen bezorgen

 

Wil jij jouw steentje bijdragen?

Dan vragen wij jou om dit inschrijfformulier in te vullen, waar je kan aangeven welk materiaal jouw apotheek precies zal aanleveren. Op die manier houden wij het overzicht over de ingezamelde materialen, en kunnen wij garanderen dat elke gift op de juiste plaats terechtkomt.

Alvast bedankt voor jouw steun!

© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy