Kan de zorg nog zonder ICT? Worden patiënten er dan beter van? Kan het allemaal eenvoudiger voor ons als zorgverlener?

Wat als mevrouw Dewulf op straat valt en ze snel even verzorgd moet worden? Zorgverleners stellen zich de vraag wanneer mevrouw voor de laatste keer gevaccineerd werd voor tetanus. Heeft ze bepaalde allergieën? Moet men opletten voor bepaalde medicatie? Gebruikt ze misschien bloedverdunners? 

Zou het niet handig zijn als wij, zorgverleners, vlot en meteen Vaccinnet, haar gedeelde sumEHR (SUMmarized Electronic Health Record of 'beknopt gezondheidsdossier') en Medicatieschema of haar Gedeeld Farmaceutisch Dossier zouden kunnen raadplegen?

 

Kwaliteitsvolle zorg vereist meer samenwerking en een vlotte uitwisseling van informatie tussen zorgverleners. ICT wordt daarbij alsmaar belangrijker. Hoe werken deze nieuwe toepassingen? Wat zijn de voordelen?

Samen met Syntra, PraktijkCoach, HealthConnect, het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Domus Medica, het Vlaams Apothekers Netwerk en Huis voor Gezondheid zorgen we ervoor dat jullie snel begrijpen wat de meerwaarde van ICT kan zijn in de nabije toekomst.

 

Wat doet éénlijn.be concreet?

 

Eénlijn.be wil zorgverleners laten inzien wat ze te winnen hebben met betere en efficiëntere digitale samenwerking. Ons ultiem doel is dat zorgverleners ICT ‘gewoontematig’ leren gebruiken omdat die zo goed als ‘onzichtbaar’ is geworden en is ingebed in het dagelijks handelen.

Kleine groepen, praktische workshops en kennis delen moeten het mogelijk maken om snel winst te halen uit ICT in de eerste lijn. Bovendien betekent dat niet alleen winst voor de zorgverlener als professional maar ook winst voor de patiënten!

 

Wens je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in een opleiding?

Surf dan naar www.eenlijn.be.

Bovendien kan je je inschrijven voor één van de vermelde opleidingen. Of je kan zelf een opleiding organiseren een voorkeur van datum en locatie doorgeven aan info@eenlijn.be met een aantal zorgverleners (15 à 25 zorgverleners) in jouw regio. Dit vereist enkel een vergaderzaaltje met internetverbinding. Geef datum en locatie door aan info@eenlijn.be en wij zorgen voor een spreker, die bovendien gratis is bij een multidisciplinair publiek.

© 2021 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy