COVID-19: Noodplan voor apotheken

donderdag 27 januari 2022
Terug naar overzicht

De apotheeksector heeft een noodplan uitgewerkt om de dienstverlening door apothekers te kunnen blijven garanderen als de besmettingscijfers stijgen. Het plan bestaat uit drie fasen: groen, oranje en rood. Die worden gedefinieerd aan de hand van de werkdruk in de apotheek, afwezigheid onder collega's en de druk op de wachtdiensten.

Het plan bestaat uit drie fasen: groen, oranje en rood. Die worden gedefinieerd aan de hand van de werkdruk in de apotheek, afwezigheid onder collega's en de druk op de wachtdiensten. 

Die druk wordt gemeten met de omikronthermometer van de apotheek op basis van de ervaringen uit de praktijk. Dit is een korte vragenlijst die peilt naar de huidige situatie in de apotheek. We vragen alle apothekers-titularissen om deze thermometer elke week in te vullen. Zo kunnen we de situatie zo goed mogelijk volgen.

Klik hier om de omikronthermometer in te vullen.

 

Het integrale noodplan kan je raadplegen via de website van APB. Onlangs organiseerden VAN en de Taskforce Vaccinatie een infosessie om het plan verder toe te lichten. Je kan deze digitale sessie herbekijken via deze link.

noodplan kan je integraal raadplegen via deze link. Collega Dirk Vos gaf ook meer toelichting op TV Limburg

Daarnaast organiseerde de Taskforce Vaccinatie vorige week een infosessie om dit plan verder toe te lichten. Je kan deze webinar herbekijken op de VAN-website
© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy