Covid-vaccinatie in de apotheek vanaf 1 november

dinsdag 25 oktober 2022
Terug naar overzicht

Meer dan 2,3 miljoen Vlamingen hebben ondertussen een herfstbooster tegen Covid-19 gekregen. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en zal de waakfase voor vaccinatiecentra van start gaan. Dat betekent dat mensen vanaf november nog wel terecht kunnen in de centra, maar deze zullen minder vaak open zijn. Tegelijkertijd zal de burger zich vanaf 1 november ook bij de apotheker en de huisarts kunnen laten vaccineren tegen Covid-19.

Het Vlaams Apothekers Netwerk zal het vaccineren in de apotheek de komende weken uitrollen samen met de beroepsverenigingen. Op donderdag 27 oktober om 20 uur organiseert men een webinar voor de collega's die de apothekers vertegenwoordigen in een Zorgraad, met de verantwoordelijken van de apothekerskringen of -regio's, en de coördinerende of verantwoordelijke farmaceutisch expert van het vaccinatiecentrum. Deze collega's zullen een deelnamelink van ons ontvangen. Idealiter neemt één apotheker per eerstelijnszone deel.

Binnenkort, wanneer wij alle informatie hebben, zullen wij van KLAV een infosessie organiseren over vaccinatie in de apotheek voor alle geïnteresseerde apothekers. Wij zullen je hierover op de hoogte houden via onze kanalen.

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy