Contingentering?

Steeds meer geneesmiddelenproducenten leggen voor elk Europees land productiequota vast voor bepaalde geneesmiddelen, zelfs voor levensnoodzakelijke geneesmiddelen, om te vermijden dat de farmaceutische groothandels parallel exporteren naar landen waar medicijnen duurder zijn. Volgens de groothandels is de echte reden 'winstmaximalisatie'.

Wat de reden ook zij, contingentering blijft voor problemen zorgen in de praktijk. Apothekers kunnen hun patiënten niet tijdig verder helpen en zo staat de gezondheid van de patiënten op het spel.Protestactie

De Vlaamse beroepsverenigingen hebben, in samenwerking met KAVA, een website gelanceerd om het probleem van de contingentering aan te klagen: www.farmacontingentering.be. Via die website bestelt u op eenvoudige wijze het gecontingenteerde geneesmiddel rechtstreeks bij de firma. Tegelijkertijd protesteert u tegen contingentering.

Kunt u de contingentering ook niet langer aanvaarden? Gebruik dan deze handige tool. Het beperkt uw inspanningen en tegelijkertijd protesteert u!

Dankzij de website www.farmacontingentering.be verloopt uw bestelling snel en moeiteloos: geen brieven, geen telefoons. Door haar contingenteringspolitiek haalt de firma zich een administratieve rompslomp op de hals. Zo is uw bestelling meteen ook een protest tegen contingentering. Het bedrijf merkt bovendien dat u niet alleen staat: een daadkrachtige beroepsgroep steunt u.

KLAV verzamelt alle klachten zodat wij het probleem met een gefundeerd dossier kunnen aankaarten bij het FAGG. Zo krijgt ook de overheid zicht op de onbillijke commerciële praktijken van deze farmaceutische firma's die een valse schaarste creëren.

© 2024 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy