Motivationele gesprekstechnieken bij chronisch gebruik van psychofarmaca

Terug naar overzicht

Datum

15 februari 2022 om 20:15

Omschrijving

Psychofarmaca (antidepressiva, anxiolytica, antipsychotica,...) behoren al jaren tot de groep van geneesmiddelen die meermaals per dag worden afgeleverd in de apotheek. Patiënten die chronisch psychofarmaca gebruiken, krijgen jammer goed al te vaak te maken met onbegrip, waardoor het consequent verderzetten van de juiste medicamenteuze therapie niet altijd evident is. Daarenboven kunnen mogelijke bijwerkingen ervoor zorgen dat de therapietrouw in het gedrang komt.

Als laagdrempelige zorgverlener is de apotheker de geknipte persoon om deze onzekerheden van de patiënt te capteren én hem te motiveren om de behandeling verder te zetten. Maar zulke gesprekken zijn niet altijd evident, zeker in een periode waarin het coronavirus nog steeds veel druk op het apotheekteam legt.

Dr. Kaat Hebbrecht, psychiater (Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC), KU Leuven) zal tijdens deze opleiding haar kennis en ervaring rond dit onderwerp met ons delen.

De opleiding start met een korte theoretische introductie waarin onder andere de verschillende soorten van psychofarmaca, frequente nevenwerkingen en het belang van therapietrouw aan bod komen. Vervolgens worden - aan de hand van concrete casussen - gesprekstechnieken aangereikt waarmee je in de apotheek aan de slag kan gaan.

 

Praktisch

 Wanneer? Dinsdag 15 februari

 Hoe laat? Start om 20u15, einde voorzien om 21u30

 Waar? Online

 Prijs? 

› Gratis voor KLAV-leden

Niet-leden betalen € 30

Accreditering is aangevraagd.

 

Geïnteresseerd?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je kan je registreren tot en met vrijdag 11 februari.

De dag voor de webinar bezorgen wij je een deelnamelink om de webinar te volgen. Geen link ontvangen? Geef ons dan tijdig een seintje zodat we jou alsnog de link kunnen bezorgen.

Locatie

Online

Inschrijven


Voornaam

Naam

E-mailadres

Ik ben

APB nummer apotheek

Facturatie naam+voornaam

Facturatie straat+nummer

Facturatie postcode

Facturatie gemeente

BTW-nummer

Eventuele opmerkingen

 

Code


 

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy