Opleidingreeks Magistrale bereidingen

Terug naar overzicht

Omschrijving

Magistrale bereidingen zijn één van de hoekstenen van het apothekerschap. Geen enkele andere beroepsgroep mag immers geneesmiddelen bereiden. Bovendien bieden bereidingen veel voordelen voor de patiënt, zoals een aangepaste toedieningsvorm, aangepaste dosis en therapie op maat van de patiënt. Daarom organiseren wij - in samenwerking met de collega-beroepsverenigingen KOVAG, BAF en KAVA - ook dit najaar onze gesmaakte, praktijkgerichte opleiding 'Magistrale bereidingen'. Zo kan je jouw kennis over bereidingen opfrissen en bijschaven naar de nieuwste inzichten.


Deze reeks bestaat uit vier avonden, thematisch opgedeeld per galenische vorm en gedoceerd door hoog aangeschreven lesgevers van verschillende universiteiten. Daarnaast bieden we ook ruimte om eventuele casussen rond bereidingsproblemen te bespreken, en komen de kwaliteitscontrole van bereidingen en de Dienst voor Geneesmiddelenonderzoek (DGO) van APB aan bod. De praktische kennis die je opdoet tijdens deze opleiding, kan je dus meteen meenemen in de dagelijkse werking van jouw apotheek.

 

Programma

De lessen zullen doorgaan in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk (Hasseltweg 383, 3600 Bokrijk-Genk) en starten telkens om 20u (met een voorzien einde om 22u).

Donderdag 20 oktober: Vaste vormen
Professor Pieter Annaert van de KU Leuven geeft toelichting over de vaste vormen, gevolgd door praktische casussen in het bereidingslokaal.

Donderdag 27 oktober: Kwaliteitscontrole en nieuwe galenische vormen
APB vertelt meer over de werking van het kwaliteitsbewakingssysteem rond magistrale bereidingen. We kijken ook naar nieuwe galenische vormen die er in de toekomst aankomen.

Donderdag 3 november: Half-vaste vormen
Professor Kristien De Paepe (Vrije Universiteit Brussel) gaat dieper in op half-vaste vormen. Wanneer gebruik je best een crème, zalf of gel? En waar zitten de onverenigbaarheden?

Donderdag 17 november: Vloeibare vormen
Professor Filip Kiekens (Universiteit Antwerpen) zal stilstaan bij de vloeibare vormen. Hij zal toelichten wat je moet doen om te voorkomen dat een emulsie breekt en een suspensie klontert. Daarnaast leer je bijvoorbeeld ook hoe je een corticoïde oplost zonder alcohol.

Accreditering is aangevraagd (per les 4 punten in domein A)

 

Prijs

KLAV-leden: € 200 voor de volledige reeks (€ 140 bij gebruik van de KMO-portefeuille*)

Niet-leden: € 300 voor de volledige reeks (€ 200 bij gebruik van de KMO-portefeuille*)

 

* Bij gebruik van de KMO-portefeuille (prijzen exclusief 21% BTW) - klik hier voor meer informatie over de procedure rond de KMO-portefeuille.

 ** Er is ook tussenkomst bij het paritair fonds aangevraagd (€ 9 per uur, € 72 in het totaal).

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kan je je inschrijven voor deze opleiding. Inschrijven kan tot en met maandag 17 oktober.

In het formulier kan je trouwens ook (een) eigen casus(sen) aanbrengen. Wij zullen deze doorgeven aan de lesgevers, zodat zij deze kunnen behandelen tijdens de lessen.

Locatie

Sint Jozefinstituut Bokrijk, Hasseltweg 383, 3600 Genk
De inschrijftermijn voor dit event is verlopen.
© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy