Apotheekmanagement - Seniorcursus

Terug naar overzicht

Omschrijving

Een apotheek professioneel runnen brengt heel wat uitdagingen met zich mee die verder gaan dan jouw kennis over geneesmiddelen. Daarom organiseren wij een digitale specialisatiecursus die je wegwijs maakt in het beheren van jouw apotheek met heel wat praktische tips & tricks.

De seniorcursus is samengesteld uit 3 verschillende live webinars met telkens een ander thema. Voor elk van de sessies zochten én vonden we een topspreker die zich speciaal voor ons inwerkte in de apothekerswereld.

 

1. Personeelsbeleid – 17 oktober 2022 (20u)

Op 17 oktober geeft niemand minder dan professor Dirk Buyens (Vlerick Business School) je handvaten om talent voor je apotheek aan te trekken én te behouden. Hij leert je onder meer waar je op moet letten bij sollicitaties, hoe je gesprekken aangaat met je personeelsleden en hoe je conflicten kan aanpakken.  Hij houdt daarbij steeds rekening met de context van de apotheek, waar je in een kleiner team werkt.

 

2. Marketing op maat van de apotheek – 9 november (20u)

In deze les leer je hoe je jouw apotheek er kan laten uitspringen tussen de 5026 andere apotheken in België. Je leert je belangrijkste troeven kenbaar maken aan je patiënten en je meerwaarde als apotheker aan te tonen. En dat zonder de grote budgetten die grote commerciële spelers ertegenaan smijten. Zo kan je jouw apotheek in jouw buurt op de kaart zetten.

Maximilien van het bedrijf La Movida zal deze webinar begeleiden. Met een zus als apotheker en zijn eigen kennis als strategisch marketeer is hij dé geknipte persoon om jou marketingkennis bij te brengen.

Als extraatje krijg je na deze les ook nog een op maat gemaakte checklist waarmee je aan de slag kan in de apotheek om je branding een boost te geven. Met deze handige tool kan je direct aan de slag gaan in jouw apotheek.


3. Stockbeheer – 16 november 2022 (20u)

Je wilt je patiënten steeds zo snel mogelijk verderhelpen maar een té grote voorraad betekent verlies. Daarom leert deze les je om het delicate evenwicht van het stockbeheer in de apotheek goed te manageren.

Danny Boeykens, die ervaring heeft met stockbeheer in ziekenhuizen, zal deze webinar leiden. Daarvoor werkt hij zich in in de wereld van de openbare officina. Zo zal hij gericht tips kunnen geven voor een goed en vlot stockbeheer.

 

 

Prijs

De seniorcursus met topsprekers kunnen wij aanbieden tegen de volgende prijzen:

 KLAV-leden: € 350 (excl. btw)

 Niet-leden: € 500 (excl. btw)

Accreditering is aangevraagd.

De seniorcursus komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille, waardoor je een groot deel van het inschrijvingsgeld kan recuperen. Meer info over de KMO-portefeuille vind je op deze webpagina.

Locatie

Online
De inschrijftermijn voor dit event is verlopen.
© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy