Webinar Kinderreuma

Terug naar overzicht

Datum

13 december 2022 om 20:15

Omschrijving

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 aandoeningen die zowel botten, spieren, gewrichten tot zelfs organen kunnen aantasten. Wanneer de eerste symptomen zich voordoen voor de leeftijd van 16 jaar, is er sprake van kinderreuma.

JIA (juveniele idiopathische artritis) is de meest voorkomende vorm van kinderreuma, waar naar schatting 1 op 1000 kinderen door wordt getroffen. Andere vormen van kinderreuma, zoals juveniele systeemlupus (SLE, systemische lupus erythematosus), komen veel minder frequent voor.

Een snelle diagnose is bij kinderreuma van cruciaal belang en leidt tot een betere prognose op lange termijn. Kinderreuma heeft niet enkel impact op het leven van de patiënt, maar ook op zijn of haar omgeving (gezin, school, hobby's,...). Interdisciplinaire samenwerking tussen verschillende zorgverleners is bijgevolg van belang.

Op dinsdagavond 13 december organiseren wij een online opleiding rond dit thema. Prof. Dr. Lien De Somer (Kinderreumatoloog, UZ Leuven) en Leen Luyten (ORKA vzw, ouders van reumakinderen en -adolescenten) zullen hun kennis en ervaringen delen.

• Prof de Somer zal dieper ingaan op het ziektebeeld van de verschillende vormen van kinderreuma en de medicamenteuze behandelingen. Voorts zal ook de vaccinatie bij kinderen met reumatische aandoeningen onder de loep worden genomen.

• Leen Luyten zal ons vanuit haar eigen ervaring inkijk gunnen in het dagelijks leven van een patiënt met kinderreuma. Daarbij komt de psychosociale impact op het gezinsleven uitgebreid aan bod. Zij zal ook toelichting geven over de waardevolle rol van de apotheker binnen deze problematiek.

 

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 13 december 2022

Waar? Online

Hoe laat? Vanaf 20u15 (met een voorzien einde om 22u)

Prijs?

KLAV-leden: € 30 (excl. btw)

Niet-leden: € 60 (excl. btw)

Accreditering is aangevraagd.

 

Geïnteresseerd?

Via onderstaande formulier kan je je inschrijven - dat kan tot en met vrijdag 9 december.

Uiterlijk de dag voor de webinar bezorgen wij je een link om deel te kunnen nemen aan de sessie. Heb je toch geen link ontvangen? Laat ons dit dan tijdig weten, voor dinsdag 13 december 12u, zodat wij je alsnog een link kunnen bezorgen.

Locatie

Online

Inschrijven


Voornaam

Naam

E-mailadres

Naam apotheek

APB nummer apotheek

Ik ben

Betaling

Facturatie naam+voornaam

Facturatie straat+nummer

Facturatie postcode

Facturatie gemeente

BTW-nummer

Eventuele opmerkingen

 

Code


 

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy