Webinar: Seksueel overdraagbare aandoeningen

Terug naar overzicht

Datum

13 maart 2023 om 20:00

Omschrijving

Een seksueel onvergetelijk avontuur beleefd maar niet de juiste voorzorgen genomen? Als daar maar geen soa van komt! Het aantal vastgestelde seksueel overdraagbare aandoeningen in ons land nam de voorbije jaren stevig toe. De meest 'populaire' ziekte is chlamydia: ongeveer de helft van alle diagnoses gebeurt bij jongeren en jongvolwassenen. Gonorroe en syfilis vervolledigen de top 3.


Ludwig Apers, een gespecialiseerde arts van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, geeft tijdens een digitale infosessie meer toelichting over de meest voorkomende soa's en hoe deze kunnen worden behandeld. Daarbij heeft hij aandacht voor nieuwigheden op het vlak van medicatie en medicatieresistentie. Hij zal ook stilstaan bij het belang van soatesten, want vergis je niet: het is belangrijk om je steeds te laten testen bij élke nieuwe relatie, ook op oudere leeftijd. Dankzij deze infoavond kan je jouw patiënten beter helpen wanneer zij je in vertrouwen nemen en zo verdere gezondheids- en vruchtbaarheidsproblemen voorkomen.

 

Praktisch

Wanneer? Maandag 13 maart

Hoelaat? 20u

Waar? Online

Prijs? 

° KLAV-leden: € 25

° Niet-leden: € 50

Accreditering is aangevraagd.

 

Geïnteresseerd?

Bevestig jouw digitale aanwezigheid via onderstaand formulier. Inschrijven kan tot en met vrijdag 10 maart 12u.

Alle deelnemers ontvangen in de loop van vrijdag 10 maart een deelnamelink van ons via mail.

Locatie

Online
De inschrijftermijn voor dit event is verlopen.
© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy