KLAV Stagedagen 2023-2024

Terug naar overzicht

Omschrijving

Ben jij een apotheker in spé die zich, samen met een fijne groep collega-studenten, zo goed mogelijk wil voorbereiden op een mooie toekomst in de officina? En wil jij bovendien kennismaken met KLAV, de Limburgse beroepsvereniging voor apothekers? Schrijf je dan in voor onze stagedagen!


Tijdens onze drie stagedagen bieden wij jou een boeiend en gevarieerd programma. Professionele sprekers geven je waardevolle informatie rond verschillende facetten van het apothekersberoep: van infosessies over tarificatie en transmurale zorg tot praktijkgerichte workshops rond diabetes en farmaceutische zorgdiensten. Hieronder vind je het programma. Je kan je inschrijven voor de reeks of voor een specifieke sessie naar keuze.

 

Stagedag 1: Inzicht in de apotheek - woensdag 27 september 2023 om 9u in zaal Galenus (Ilgatlaan 3, 3500 Hasselt)

Tijdens de eerste stagedag krijg je een theoretische inleiding tot tarifering die we meteen in de praktijk brengen met workshops. Verder stellen we de beroepsvereniging en de koepelverenigingen VAN en APB aan je voor. Ook de collega’s van IPSA maken graag kennis met jou. Tot slot staan we stil bij het belang van interdisciplinair overleg tussen apothekers en artsen (MFO). 

Goed om weten: alle deelnemers ontvangen tijdens deze sessie een stagegids.

 

Stagedag 2: Farmaceutische zorg, diabetes & zorg voor moeder en kind - woensdag 22 november 2023 om 9u in zaal Galenus (Ilgatlaan 3, 3500 Hasselt)

Farmaceutische zorg in de apotheek staat centraal tijdens onze tweede stagedag. Je krijgt een uitgebreide blik op de farmaceutische diensten waaronder medication review en de afbouw van benzodiazepines. Verwacht ook praktische workshops rond de thema’s diabetes en de zorg voor moeder en kind. Daarbij aansluitend kan je deelnemen aan een beurs rond babyvoeding.

 

Stagedag 3: Aan de slag in de apotheek & wondzorg - woensdag 14 februari 2024 om 9u in zaal Galenus (Ilgatlaan 3, 3500 Hasselt)

In onze laatste bijeenkomst zetten wij je op weg om aan de slag te gaan in de apotheek. Je krijgt onder andere informatie over de verschillende vormen van tewerkstelling (zelfstandige of in dienst) en we overlopen de (administratieve) documenten die je verplicht in orde moet brengen vooraleer je in de apotheek kan starten. Daarnaast leer je aan de hand van een workshop hoe je via zelfinzicht en inzicht in anderen optimaal kan presteren. Verder focussen we opnieuw op een praktijkgericht thema: tijdens een workshop en een beurs dompelen wij je onder in de wereld van wondzorg. Je ontvangt bovendien een handige stalenkaart, die zeker nog van pas zal komen in je verdere carrière.

 

Digitale infosessies

Naast de fysieke bijeenkomsten organiseren wij in 2024 twee digitale infosessies. Noteer onderstaande data alvast in je agenda: de praktische details, waaronder het uur waarop we van start gaan, volgen nog.

Donderdag 15 februari 2024:  Tarificatie
(inhoudelijke herhaling van stagedag 1)


Donderdag 21 maart 2024:     Transmurale zorg

 

Geïnteresseerd?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je kan je registreren voor de volledige reeks of voor een stagedag naar keuze.

We hopen je alvast te mogen verwelkomen!

Locatie

Zaal Galenus, Ilgatlaan 3, 3500 Hasselt

Inschrijven


Voornaam

Naam

E-mailadres

Telefoon/gsm

Stagemeester

Universiteit

Ik neem deel aan

Alle sessies
Stagedag 1: Inzicht in de apotheek - woensdag 27 september 2023
Stagedag 2: Farmaceutische zorg - woensdag 22 november 2023
Stagedag 3: Aan de slag in de apotheek - woensdag 14 februari 2024
Webinar Tarificatie - donderdag 15 februari 2024
Webinar Transmurale zorg - donderdag 21 maart 2024

Eventuele opmerkingen

 

Code


 

© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy