Herijking van uw balansen in 2017

woensdag 14 december 2016
Terug naar overzicht

Wettelijk gezien moeten uw balansen om de vier jaar opnieuw geijkt worden door een erkende keuringsdienst. De apotheker moet zelf het initiatief nemen tot deze keuring. 

KLAV wilt u hierin ondersteunen. We hebben overlegd met de verschillende keuringsdiensten en voor u een voordelige prijs verkregen. De firma Intermes NV staat in voor de keuring.

 

Praktisch?

Schrijf u in via het online inschrijvingsformulier.  

De ijking is gepland in de loop van 2017. Bij het begin van de maand waarin uw ijking gepland is, ontvangt u een e-mail van KLAV. De firma Intermes contacteert u in de loop van die maand om de exacte datum af te spreken.

Door deel te nemen aan deze actie gaat u geen enkel engagement aan tegenover de firma. Als u over 4 jaar de herijking wilt overlaten aan een andere firma, vormt dit geen enkel probleem.

 

Werkwijze? 

Kijk voor het jaartal waarin een herkeuring nodig is op uw balansen. Vindt u daar een groene sticker met het nummer 13, dan is uw balans dit jaar aan herkeuring toe (2013 + 4 jaar). Nummer 14 betekent een herkeuring in 2018 enz.

Sinds begin 2010 krijgt u bij een herijking een nieuwe sticker met een maand en een jaartal. De herijking moet dan plaatsvinden voor het einde van deze maand.

 

Prijs?  

Via KLAV gebeurt uw vierjaarlijkse keuring aan een uitzonderlijk voordeeltarief:

 

Prijs (excl. btw)

Lid van de beroepsvereniging + klant tariferingsdienst

135 euro/balans

Lid van de beroepsvereniging

146 euro/balans

Geen lid van de beroepsvereniging, geen klant tariferingsdienst

175 euro/balans

In de bovenvermelde prijzen zijn verplaatsingskosten inbegrepen volgens de voorgestelde planning van de keurmeester. Wanneer de keurmeester gevraagd wordt op een datum naar keuze zal hiervoor een toeslag gefactureerd worden. Als blijkt dat de verplaatsing overbodig was (vb. weegschaal toch wettelijk in orde), wordt enkel een verplaatsingskost aangerekend (€ 75).

Justeren (de meetafwijking corrigeren om een langere betrouwbaarheid na te streven) en onderhoud zijn niet inbegrepen.

Bij oudere types balansen kan het zijn dat deze vergrendeld is door de fabrikant. Intermes kan deze vergrendeling slechts vaststellen ter plaatse en kan dan de ijking niet uitvoeren. Hiervoor kan KLAV niet aansprakelijk gesteld worden. De ijking zal dan wel worden gefactureerd omdat de weegschaal onderzocht en opgemeten is.

© 2021 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy