KonKlav: Magistrale bereidingen

vrijdag 17 juni 2022
Terug naar overzicht

Als beroepsvereniging vragen wij ons uiteraard af hoe magistrale bereidingen verder zullen evolueren. In een nieuwe aflevering van onze KonKlav-podcast gaan we hierover in gesprek met professor Kristien De Paepe en apotheker Ludo Conings. Zij geven hun mening omtrent magistrale bereidingen en welke plaats zij in de toekomst zullen innemen binnen onze farmaceutische zorg.

Stream episode KonKlav E01 by KLAV podcast | Listen online for free on  SoundCloud

Net zoals de maatschappij snel verandert, zo maken ook wij als apotheker sprongen in onze zorgactiviteiten. Een mooi voorbeeld daarvan is de apotheker die vaccineert. Maar ook de apotheker als bereider zal verder evolueren. Denk maar aan nieuwe galenische vormen, de modernisering van de bereidingsruimte en een verdere innovatie van de bereidingstechnieken. Ook universiteiten zullen in de toekomst een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de magistrale apotheker.

Daarnaast gaan we in de podcast verder in op het eeuwige probleem van ontbrekende grondstoffen en hoe dit kan worden verbeterd. Eindigen doen we met een discussie rond het nieuwe KB over de uitbesteding van bereidingen: gaan we straks evolueren naar een koude en warme apotheker? Kortom: het is een boeiende aflevering geworden – warm aanbevolen!

» Beluister de podcast hier «

 

Wil jij jouw kennis over magistrale bereidingen opfrissen en bijschaven naar de nieuwste inzichten? Schrijf je dan nu in voor onze vierdelige opleiding Magistrale bereidingen die later dit najaar zal doorgaan.


© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy