Medicatieschema in tijden van corona

vrijdag 10 april 2020
Terug naar overzicht

APB en OPHACO lanceren een campagne om chronische patiënten aan te moedigen om het medicatieschema dat zij van hun huisapotheker krijgen altijd en overal met zich mee te nemen, voor het geval dat zij gehospitaliseerd zouden moeten worden.

Dat is niet alleen in het voordeel van de patiënt, maar het moet ook de toevloed van COVID-19 patiënten in het ziekenhuis veiliger laten verlopen. Wanneer er een digitale versie van het medicatieschema is opgeladen naar Vitalink, kan de patiënt het online ophalen en afdrukken via MijnGezondheid.be of MyHealthViewer. Als de patiënt zijn of haar huis niet kan verlaten, kan hij of zij het medicatieschema laten ophalen in de apotheek door een familielid of mantelzorger.

Aan de patiënten met wie je geen overeenkomst 'huisapotheker' hebt in de strikte zin van het woord - en voor wie je misschien niet meteen een medicatieschema klaar hebt - maar die jou wel als vaste apotheker' hebben, kan je eventueel een medicatielijst meegeven en aanraden om jouw contactgegevens bij zich te dragen. Zo kan het zorgpersoneel in het ziekenhuis jou indien nodig contacteren voor de medicatiehistoriek van die patiënt.

Je kan onderstaande affiche gebruiken in jouw apotheek om patiënten hiervan bewust te maken. Daarnaast werd ook dit campagnefilmpje gelanceerd via sociale media. 

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy