Ontdek de wondere wereld van geneeskundige planten: schrijf je in voor onze opleiding!

vrijdag 08 april 2022
Terug naar overzicht

De wereld van apothekers evolueert, net zoals die van de gezondheidsproducten in volle evolutie is. Als we iets dieper in deze productengroep kijken, dan zien we vaak de link met planten. Zoals iedereen ongetwijfeld nog weet van zijn/haar cursus farmacognosie/farmaceutische biologie, bestaat er een groot aantal planten waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven.


Op dinsdagavond 3 mei organiseren wij een webinar waarin deze planten centraal staan.

 Marc Reynders (Scientific manager Greenhouse Collections, Plantentuin Meise) zal meer toelichting geven over geneeskrachtige planten.

 In het tweede deel van de webinar gaat Prof. Laekeman dieper in op de problematiek van geneesmiddelen op basis van planten versus voedingssupplementen. Je krijgt tips en advies om in dialoog te gaan met patiënten om zo hun keuze te begeleiden.

Daarnaast geven wij je de mogelijkheid om op zondag 8 mei deel te nemen aan een unieke begeleide rondwandeling in de Plantentuin van Meise.  De tuin bestaat al 225 jaar en is met zijn 92 hectare aan plantenweelde één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Je kan één van de drie routes kiezen: de onderzoekscollecties in het plantenpaleis, de geneeskrachtige planten in openlucht of het herbarium. Elke rondleiding duurt ongeveer 50 minuten.

Wij bieden deze opleiding gratis aan voor KLAV-leden; niet-leden betalen 30 euro. Alle informatie vind je terug via onderstaande link.

 

» Meer info & inschrijven «Deze opleiding kwam tot stand dankzij medewerking van

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy