Sinds enkele jaren ben je wettelijk verplicht om je balansen vierjaarlijks te laten herijken via een erkende keuringsdienst. Om tegemoet te komen aan die verplichting, bieden wij jou een eenvoudige procedure met voordelige tarieven aan. Daarvoor werken we samen met de firma Trescal.

Vervalt het keuringbewijs van je balans in 2022? Schrijf je dan in voor 31 januari 2022 via dit online inschrijvingsformulier en je ontvangt een extra korting

» Klik hier om je in te schrijven voor de herijking

Opgelet:

Vervalt het keuringsattest van jouw balans al in januari of februari 2021? Vul het formulier in dat geval in voor zondag 27/12. Trescal plant de herijking van je toestel(len) dan zo snel mogelijk in.

 

Werkwijze

  1. Controleer het jaartal op de sticker van je balans. Nummer 18 betekent dat een herijking nodig is in 2022.
  2. Vul jouw gegevens in in het inschrijfformulier voor 31 januari 2022 om van een extra korting te genieten. 
  3. Bij het begin van de maand waarin je ijking is gepland, ontvang je een mailtje van ons.
  4. Trescal neemt vervolgens telefonisch contact op met jou om een afspraak vast te leggen.
  5. Trescal zal het VMI verslag zelf uploaden naar de site van de Metrologische Dienst FOD Economie.

Door deel te nemen aan deze actie ga je geen enkel engagement aan tegenover de firma. Als je over 4 jaar de herijking wilt overlaten aan een andere firma, vormt dat geen enkel probleem.


De herijk omvat:

• Een onderzoek of het meetinstrument het voorwerp is geweest van een eerste ijk (aanwezigheid van het eerste ijkmerk of CE-markering).

• Het uitvoeren van proeven om te kunnen vaststellen of de juistheid van het meetinstrument voldoet aan de specifieke reglementering.

• Justeren indien nodig en mogelijk (gelieve handleiding te voorzien met justatie-procedure).

 

Prijs

Hieronder staan de prijzen per balans, excl. BTW. Als lid van KLAV geniet je van een uitzonderlijk voordeeltarief. Bovendien ontvang je een extra korting als je vóór 31 januari inschrijft.
 

 (Euro excl. BTW)

Klant TD 

Geen klant TD 

Geen lid, 
geen klant TD
 

Vóór 31/1 

€ 149,00

€ 175,00

€ 200,00

Na 31/1 

€ 175,00

€ 195,00

€ 225,00Opgelet:

Bij inschrijvingen minder dan 3 maand voor de vervaldatum op de balans, of indien de titularis verwacht dat de interventie op een specifiek moment moet worden uitgevoerd, zal de verplaatsingskost worden aangerekend. De verplaatsingskost bedraagt dan € 81 (excl. BTW).

Als blijkt dat de verplaatsing overbodig was (bv. ogenblik niet geschikt voor de apotheker, balans werd vergrendeld door de fabrikant, herijking balans toch niet nodig,...) wordt tevens een verplaatsingskost aangerekend van € 81 (excl. BTW). Eventuele wachttijden zullen worden aangerekend aan het gebruikelijke uurtarief van € 98.


© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy