Als apotheker ben je wettelijk verplicht om je balansen vierjaarlijks te laten herijken via een erkende keuringsdienst. Om tegemoet te komen aan deze verplichting biedt KLAV jou een eenvoudige procedure en voordelige tarieven aan. We werken hiervoor samen met de firma Trescal.

Vervalt het keuringbewijs van je balans in 2024? Schrijf je dan in voor 31 december 2023 via dit online inschrijvingsformulier en je ontvangt een extra korting. Inschrijven kan het hele jaar door.

» Klik hier om je in te schrijven voor de herijking

 

Werkwijze

  1. Controleer het jaartal op de sticker van je balans. Nummer 20 betekent dat een herijking nodig is in 2024 .

    Heb je het cijfer 20 (of een lager getal) op je balans staan? Schrijf je dan zeker in voor onze herijking 2024!
  2. Vul jouw gegevens in in het inschrijfformulier voor 31 december 2023 om van een extra korting te genieten.

    Opgelet: Houd er rekening mee dat je je nu al moet inschrijven voor de herijking, ook al vervalt de ijking van je balans(en) pas in het najaar van 2024!
  3. Je ontvangt van Trescal een mailtje voor het begin van de maand waarin de herijk zal plaatsvinden met exacte datum van herijking (hierbij wordt rekening gehouden met de vervaldatum van de balans).
  4. Trescal neemt telefonisch contact op met jou als de afspraak toch niet kan doorgaan en plant dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in.
  5. Trescal zal het VMI verslag zelf uploaden naar de site van de Metrologische Dienst FOD Economie.

 

De herijk omvat:

• Een onderzoek of het meetinstrument het voorwerp is geweest van een eerste ijk (aanwezigheid van het eerste ijkmerk of CE-markering).

• Het uitvoeren van proeven om te kunnen vaststellen of de juistheid van het meetinstrument voldoet aan de specifieke reglementering.

• Justeren indien nodig en mogelijk (gelieve handleiding te voorzien met justatie-procedure).


Door deel te nemen aan deze actie ga je geen enkel engagement aan tegenover de firma. Als je over 4 jaar de herijking wilt overlaten aan een andere firma, vormt dat geen enkel probleem.


 

Prijs

Hieronder vind je de prijzen per balans (excl. BTW). Als lid van KLAV geniet je van een uitzonderlijk voordeeltarief. Bovendien ontvang je een extra korting als je vóór 31 december 2023 inschrijft.Prijzen excl. BTW 


Tariferende klant 


Niet-tariferend lid 


Geen lid/TD-klant 


Vóór 31/12


€ 175,00


€ 205,00


€ 234,00


Na 31/12 


€ 205,00


€ 229,00


€ 265,00


Als tariferende klant wordt de betaling afgehouden van het tariferingstegoed.
Ben je KLAV-lid, maar geen TD-klant of ben je geen lid/klant? Dan krijg je automatisch een factuur.

Vroegtijdige inschrijving geeft niet alleen een extra korting maar het geeft je ook zekerheid dat je balans op tijd herijkt zal worden! Kijk dus zeker nu al even na wanneer jouw balans het laatst geijkt is. Is dat 4 jaar of langer geleden? Schrijf je dan nu in!

Opgelet: er zal een extra verplaatsingskost van € 95,00 (excl. BTW) worden aangerekend indien:

 de titularis verwacht dat de interventie op een specifiek moment moet uitgevoerd worden.

 blijkt dat de verplaatsing overbodig was (bv. ogenblik niet geschikt voor de apotheker, balans werd vergrendeld door de fabrikant, herijking balans toch niet nodig, …).

 inschrijving na 31/12/2023 en geen mogelijkheid voor Trescal om de herijking tijdig in te plannen in de reeds opgemaakte planning.

Eventuele wachttijden zullen aangerekend worden aan het gebruikelijke uurtarief van € 114,75.

© 2024 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy