Beloon jouw medewerkers met de loonbonus!

Tevreden medewerkers en een financieel voordeel, wie wil dat nu niet? Kies daarom voor de loonbonus en beloon jouw apotheekteam voor hun inspanningen. Op de loonbonus zijn geen personenbelastingen verschuldigd, hij is aftrekbaar als beroepskost en jouw medewerkers houden er aan het eind van de rit netto een stuk meer aan over dan bij een gewone bonus of de klassieke eindejaarspremie. Een win-win dus voor beide partijen.

2 oplossingen om de loonnorm voordelig toe te passen | Sodexo België

De loonbonus, een sociaal en fiscaalvriendelijk voordeel

• De loonbonus is afhankelijk van de collectieve resultaten van een team of specifieke groep van medewerkers die je bepaalt op basis van objectieve criteria zoals functie, afdeling...

• Deze bonus ken je toe als de afgesproken doelstellingen behaald zijn. Deze doelstellingen moeten transparant en duidelijk omschreven zijn en ze moeten objectief meetbaar en controleerbaar zijn gedurende een referentieperiode van minimum 3 maanden. Wanneer je de doelstellingen bepaalt, mag het bovendien nog niet zeker zijn dat ze ook effectief behaald zullen worden.

• De loonbonus is een incentive die zorgt voor meer gemotiveerde medewerkers, de samenwerking tussen medewerkers stimuleert en jou helpt om de loonkosten beter in de hand te houden.

• Het is geen verworven recht. Je kan met andere woorden de doelstellingen en het bedrag van de bonus elk jaar opnieuw wijzigen of er zelfs voor kiezen om niet elk jaar een bonus in te voeren.

 

Om de loonbonus in te kunnen voeren in jouw onderneming, moet deze worden vastgelegd in een ondernemingscao of toetredingsakte. Deze dient uiterlijk te worden neergelegd op de laatste dag van de termijn die geldt als 1/3de van de referteperiode voor het bereiken van de doelstellingen.

 

Wil jij je apotheekmedewerkers belonen met een leuke extra, maar zie je even het bos door de bomen niet meer? Geen nood! KLAV ondersteunt jou hier graag bij zodat jij de loonbonus probleemloos kan invoeren. Je kan ons steeds contacteren via info@klav.be of op het nummer 011 28 78 00.


© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy