De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waarmee je een groot deel van het inschrijvingsgeld kan recupereren. KLAV is een erkende dienstverlener - je kan voor het inschrijvingsgeld van onze opleidingen dus een beroep doen op de kmo-portefeuille. Meer informatie over de kmo-portefeuille vind je op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/kmo-portefeuille-steun-voor-opleiding-en-advies

 

Op welke tussenkomst heb ik recht? 

Voor een kleine onderneming wordt een steunpercentage van 30% gehanteerd tot een maximum van € 7.500 steun op jaarbasis.

 Het aanvaardbare projectbedrag voor opleiding dient minimum € 100 te bedragen. Het aanvaardbare projectbedrag voor advies dient minimum € 500 te bedragen. 

 

Hoe kan ik gebruik maken van de kmo-portefeuille? 

De gebruikshandleiding van de kmo-portefeuille vind je op https://www.vlaio.be/nl/media/222. Hierin staat stap voor stap uitgeschreven hoe je een steunaanvraag doet.


OPGELET: 

Je kan een subsidieaanvraag indienen tot 14 kalenderdagen na de start van de eerste lesdag, ook als je nog geen factuur ontvangen hebt. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op een subsidie.

Let er ook op dat je je eigen aandeel stort binnen de 30 kalenderdagen na je online aanvraag. Hou er rekening mee dat een overschrijving enkele dagen in beslag kan nemen en dat banken je betaalopdracht niet verwerken in het weekend en op feestdagen. 

 

EEN KORTE SAMENVATTING: 

1. Schrijf je in voor de opleiding aan de hand van het inschrijvingsformulier van de opleiding op onze website.  

 
2. Vraag je steun aan
 via https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

NACE-code apotheken:  47.730
Type dienstverlening:  Opleiding / Advies 
Thema:  (verschillend per opleiding/advies)
Totaal te presteren uren:  (verschillend per opleiding/advies)
Datum:  Datum van je inschrijving 
Prijs:  Prijs van de opleiding/advies excl. btw 
Dienstverlenersnummer KLAV opleidingen:  DV.O222414
Dienstverlenersnummer KLAV advies:  DV.A222415

KLAV keurt je steunaanvraag goed binnen de 3 werkdagen. Je ontvangt een bevestigingsmail van het Agentschap Ondernemen. 

 

3. Stort je eigen aandeel, exclusief btw, in je kmo-portefeuille (70% van het inschrijvingsgeld). Je ontvangt hiervoor een e-mail van Sodexo Pass Belgium met de overschrijvingsgegevens. Je krijgt hiervoor tijd tot 30 kalenderdagen na je online aanvraag.

Het Agentschap Ondernemen vult je kmo-portefeuille aan met de subsidie. Dat is het resterende bedrag (30% van het inschrijvingsgeld). Je wordt per e-mail op de hoogte gebracht van deze storting waarbij de status van je dossier wijzigt van 'lopend' naar 'betalen'. 

 

4. Volg de opleiding

 

5. Ontvang en betaal de factuur vanuit je kmo-portefeuille. Je ontvangt een factuur van KLAV ná het volgen van de opleiding of na de prestatie van het advies. Log in op de pagina https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille, ga naar je dossier en klik op de knop 'Betalen'. Vermeld altijd duidelijk ons factuurnummer als referentie bij je online betaling. 

Je dossier krijgt nu de status 'afgewerkt'. 

! Voor opleidingen waarbij je gebruik maakt van de kmo-portefeuille kan je de factuur nooit via afhouding betalen. 

 

6. Betaal de btw afzonderlijk aan KLAV. De btw wordt niet gesubsidieerd en dient bijgevolg afzonderlijk betaald te worden aan KLAV via bankoverschrijving.

© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy