Opvolging apotheekinspecties via nieuw online portaal

maandag 27 juni 2022
Terug naar overzicht

Het FAGG heeft een nieuw, elektronisch communicatiemiddel gelanceerd om de uitwisseling van gegevens tussen de officina-apotheek en het FAGG digitaal te laten verlopen.

Via dit webportaal, dat toegankelijk is voor apothekers-titularissen, kan je de controlerapporten van het FAGG nalezen en opvolgen. Je kan ook je preventieve en/of corrigerende acties naar aanleiding van een inspectie via deze weg doorgeven. Daarbij zou het gebruik van het portaal volgens het FAGG eenvoudig en intuïtief zijn en is er een handleiding voorzien bij eventuele problemen.

Deze vernieuwde manier van communiceren kadert in het grotere geheel van de hervorming van het inspectiebeleid van apotheken dat het FAGG langzaamaan uitrolt. Binnenkort zal je via dit portaal ook een online formulier moeten invullen over de activiteiten en de structuur van je apotheek. Met die gegevens voert het FAGG een risicoanalyse uit op basis waarvan het zijn inspecties zal plannen.

Zo zal je hier ook moeten aangeven of je al dan niet een externe audit hebt uitgevoerd, een nieuwe verplichting voor apothekers die binnenkort meer vorm zal krijgen en waarover wij je verder op de hoogte zullen houden.

© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy