Overzicht referenties & patiƫntenfolders COVID-19

maandag 20 december 2021
Terug naar overzicht

In de apotheek krijg je ongetwijfeld heel wat coronagerelateerde vragen van patiënten, van zelftesten en mondmaskers voor kinderen tot quarantaineregels en de boosterprik. Aangezien er veel informatie op jou afkomt, die vaak aan verandering onderhevig is, is het niet evident om daar steeds een gepast antwoord op te bieden.

Daarom sommen wij nog eens de belangrijkste referenties op waar jij steeds de meest actuele informatie kan terugvinden of waar je patiënten naar kan doorverwijzen:

APB Info Corona                 


Actuele informatie voor apothekers met communicatiemateriaal, antwoorden op
veelgestelde vragen, procedures en richtlijnen,...

Gezondheid&Wetenschap     


Website met 'betrouwbare medische info op mensenmaat': bevat informatie over allerhande thema's, inclusief fact checks om foutieve informatie de wereld uit te helpen.

Info-coronavirus.beOverheidswebsite met algemene informatie over het virus, een overzicht van de maatregelen, reisadvies, een handleiding voor het gebruik van zelftesten, enzovoort.

Laatjevaccineren.beWebsite rond vaccinatie, met uitleg voor patiënten en
inhoudelijke informatie voor zorgverleners.

SciensanoWebsite van het Belgisch instituut voor gezondheid met informatie op maat van zorgverleners. Je vindt er ook cijfermateriaal en analyses rond de evolutie van de pandemie.Hieronder vind je praktisch communicatiemateriaal (APB) voor patiënten om in jouw apotheek te gebruiken:

Flyer testing

• Affiche testing

• Richtlijnen hoogrisicocontacten

© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy