Permanente vorming: nieuwe aanwezigheidsregels

woensdag 30 augustus 2023
Terug naar overzicht

‚ÄčOmwille van de coronapandemie werden alle vormingen voor apothekers tijdelijk gelijkgesteld aan vormingen met verplichte aanwezigheid. Vanaf 2023 is deze versoepeling niet meer van toepassing.


Er wordt vanaf 2023 een onderscheid gemaakt tussen twee soorten vormingen:

Live activiteiten waarbij de lesgever en andere apothekers gelijktijdig aanwezig zijn en kunnen interageren. Dit kan zowel fysiek op locatie als online.

Een webinar dat op een vaststaand ogenblik met een lesgever wordt gestreamd, en waar de aanwezigheid van apothekers op elk ogenblik met een live poll kan worden afgetoetst, behoort dus tot deze eerste categorie.

On-demand activiteiten waarbij de apotheker zelf kiest wanneer hij de vormingsactiviteit volgt. Hieronder vallen e-learnings en heruitzendingen van opgenomen lessen. Uitgestelde activiteiten vinden bijgevolg steeds online plaats, en bevatten een evaluatietest van de verworvenheden.

Voortaan ben je als apotheker verplicht om minstens 12 van de gemiddeld 20 vormingspunten per jaar te behalen op basis van live activiteiten. Het is belangrijk om in het jaarlijks overzicht van gevolgde vormingen het onderscheid te maken tussen live en on-demand activiteiten. De website van Pharfolio zal worden aangepast met deze nieuwe definities.

© 2023 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy