Solidariteitsactie: het groene kruis helpt het Rode Kruis

maandag 18 mei 2020
Terug naar overzicht

Door de coronacrisis is de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis in het water gevallen. Daardoor loopt de organisatie heel wat geld mis, waardoor lokale afdelingen met financiële kopzorgen zitten. En dat in een periode waarin we net beroep moeten doen op de inspanningen van zorgverleners én vrijwilligers.

Op initiatief van enkele apothekers die vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis, roepen VAN en de Vlaamse beroepsverenigingen de apothekers op om de organisatie een hart onder de riem te steken.

Zo gaat het in zijn werk: per mondmasker dat je in de apotheek verkoopt, kan je 10 eurocent schenken aan Rode Kruis-Vlaanderen.

De actie loopt van 18 mei tot en met 19 juni. Het gespaarde bedrag mag worden gestort op het rekeningnummer BE28 0960 0000 9620 met de mededeling ‘Gift BSG-183’. Het is belangrijk dat deze mededeling wordt gebruikt. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de lokale werking en zal dus worden verdeeld onder de 241 lokale afdelingen.

Apotheken die dit wensen, kunnen zich registreren voor een zeefdruk van een cartoon van Suske en Wiske - de ambassadeurs van de stickeractie - getekend door Charel Cambré. Dat doe je door het bedrag over te schrijven op bovenstaand rekeningnummer, maar met een andere mededeling: ‘Zeefdruk Apotheker’. Let wel: dit kan pas vanaf een bedrag van 500 euro.

We benadrukken tot slot dat deelname aan deze solidariteitsactie vrijblijvend is. Apotheken zijn dus niet verplicht om de actie te onderschrijven. Indien je wel deelneemt, kan je natuurlijk ook zelf jouw bijdrage bepalen.

Je kan deze actie kenbaar maken in jouw apotheek met deze affiche of met deze visual via jouw socialemediakanalen.

© 2021 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy