WANDA, een handige reisapp voor patiënten

vrijdag 24 juni 2022
Terug naar overzicht

Het is weer zover: de eerste vakantiegangers zijn waarschijnlijk al gepasseerd in je apotheek om hun reisapotheek samen te stellen. Het is dan ook de eerste zomer zonder ingrijpende COVID-restricties. We trekken er met zijn allen volop terug op uit en dat kan de nodige vragen van patiënten met zich meebrengen. Welke COVID-maatregelen gelden er bijvoorbeeld op een reisbestemming? Moet je anti-malariamiddelen innemen? En waar moet je rekening mee houden als je zwanger bent en op reis vertrekt?

 
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) ontwikkelde daarom WANDA, een app op maat van de patiënt die snel en real-time informatie biedt. Zo kan je in de app vlot je bestemming terugvinden met een overzicht van alle geldende gezondheidsrisico's, COVID-19 inreisvoorwaarden en lokale maatregelen.

WANDA is gratis te downloaden via de Google Play Store of de App Store. De app is zowel online als offline beschikbaar. Zoek je als apotheker snel een antwoord op de vragen van je patiënten? Weet dan dat je op de website www.wanda.be vlot dezelfde informatie kan terugvinden. Zo kan je jouw patiënten met een gerust hart op vakantie laten vertrekken.
© 2022 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy