Zelftesten in de apotheek: terugbetaling vanaf 8 april

woensdag 31 maart 2021
Terug naar overzicht

Sinds 4 april is het wettelijk toegestaan om als openbare apotheek zelftesten aan te kopen en af te leveren.

COVID-19 zelftesten mogen enkel worden afgeleverd aan bepaalde voorwaarden:

• Je mag enkel zelftesten afleveren die op de lijst van het FAGG zijn ingeschreven.

 Als apotheker moet je de patiënt steeds goed informeren over het gebruik van de test en wat hij of zij moet doen bij een positief resultaat.

 De aflevering moet plaatsvinden in een voor het publiek opengestelde officina.

 

Zelftesten mogen op dit moment enkel in de apotheek worden verkocht, en dus niet in de supermarkt. Deze exclusiviteit is gegarandeerd gedurende 1 maand. Na vier weken zal de overheid de meerwaarde van de apotheker evalueren op het vlak van patiëntenbegeleiding bij het gebruik van zelftesten.

Vanaf 8 april zijn de zelftests terugbetaald voor mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming. De aflevering ervan moet worden geregistreerd in het (gedeeld) farmaceutisch dossier (GFD) van de patiënt. 

 

Wil je meer weten over zelftesten en de verschillen tussen de gebruikte testen, de prijs en terugbetaling ervan, of de levering van testen aan bedrijven? Ga dan naar ons dossier. Dit zullen wij updaten op basis van de meest recente informatie.


© 2021 KLAV - Ilgatlaan 5 - 3500 Hasselt - T: 011/28 78 00 - F: 011/28 78 01 - info@klav.be - Sitemap - Disclaimer - Privacy Policy